За нас

Кратка история

През 2010г., компаниите FEURICH и Wendl & Lung of Vienna, решиха да започнат тясно сътрудничество, за да отговорят на нарастващите изисквания на бъдещето. „Традиция и иновация“ – това е мотото на двете фирми, а целта им – да предлагат на пазара една великолепна линия клавирни инструменти – от пиана за начинаещи до концертни рояли.

1851

През 1851г. В Лайпциг, Юлиус Густав Фойрих основава компанията за производство на пиана FEURICH, което по онова време му струва 1 златна марка. Дори бащата и дядото на основателя знаели как се правят пиана и клавесини. Така, традициите на семейството датират още от 18-ти в. Юлиус Густав Фьорих бил първият производител на пиана в Германия, който правел пиана с under-damper механика, години преди конкурентите му.

1911

Втората фабрика в Лайпциг – Лауч, била основана през 1911г. Тук 360 работници произвеждали годишно 1000 пиана и 600 рояла, които се продавали по цял свят. По това време, освен в Европа, Feurich има стабилен пазар за своите пиана в Австралия, Чили и Бразилия. Тогава компанията била сред т.нар. „група на петте“. Петте водещи фирми производители в Германия обединили сили, за да осигурят концертни рояли само за определени пианисти по цял свят. FEURICH притежавали 60 концертни рояла, разположени на най-престижните сцени по света. Тази ера на мощно влияние продължила чак до края на Втората световна война, когато вече всички немски прозиводители били с ограничени възможности.

1959

След насилственото одържавяване на активите на компанията от тогавашното ГДР, пред собствениците й остава само един вариант – пренасяне в Западна Германия. В Митерфранкен компанията открива своя нов дом и бъдеще. ЗапAочва много успешен нов период. Към края на 70-те години на 20в. във фабриката ни работят 276 души, а годишното производство е около 2000 пиана и 300 рояла.


 

1991 – Компанията Euterpe фалира и това налага част от FEURICH да бъде продадена на Bechstein.

1993 – тези акции са повторно придобити.

1994 – започва ново производство с марката FEURICH в заводите на Rönisch и Fritz Steinbauer.

1999 – цялата производствена линия на FEURICH е изместена в новото предприятие в Гунценхаусен.

Висококвалифицираният персонал винаги е бил гаранция за постоянното качество на продуктите на FEURICH. Типичният и отличителен за компанията звук, остава и до днес същият, какъвто е бил и преди. Марката FEURICH се смята за една от десетте най-добри в света за производство на пиана категория А.

2003

Wendl & Lung, Klavierbau u. Vertriebs GmbH започва производство на пиана в новата партньорска фабрика на HAILUN PIANO CO. LTD. в Нингбо, Китай, под името Wendl & Lung.

HAILUN PIANO се смята за най-модерната фабрика за пиана в Китай, с нейните супер прецизни машини. Тя произвежда и доставя части на някои от най-известните производители на пиана по света. Със създаването на добре организирана производствена система, стриктен контрол върху целия процес и подбор на висококачествени материали и части за пиано, е възможно да започне производството на здрави и издържливи инструменти, подходящи за всякакви климатични условия.

 

През август 2003г. за пръв път на пазара се появява пианото модел 122 – „Universal“. През 2007г. в Париж, то получава престижната награда „Diapason d’or“ Отделя се специално внимание и на производството на рояли, които също печелят много награди.

Създават се инструменти, с качества и тон, обикновено присъщи на много по-скъпи пиана.

Съвсем резонно, в много кратки срокове, в Европа и много страни по света, Wendl & Lung се продават в над 300 различни магазина за пиана.

2010

През 2010г., Wendl & Lung Klavierbau u. Vertriebs GmbH основават напълно нов отдел за технически контрол. Той въвежда много подобрения във вече съществуващите модели. Целта, както винаги, е една – да се отговори на високите стандарти на марката FEURICH и да се подсили и без това отличния коефициент качество/себестойност.

Корените на производството все пак са в Европа. Затова компанията се грижи да засилва това наследство.Традициите на ръчната изработка са усъвършенствани в произодствените линии в Нингбо. Там пианата се произвеждат в една от най-модерните фабрики в света, под контрола на висококвалифицирани експерти.

2011

Първата съвместна поява на всички модели пиана на FEURICH е на Панаира във Франкфурт – 6-9 април 2011г.

Главните офиси на фирмата във Виена и екипът се разрастват с привличането на KLAVIERgalerie

– известен музикален център. Тук се тестват и прилагат в действие всички технически нововъдения, преди да бъдат пуснати в производствената линия на FEURICH.

2012

Международните права върху запазената марка FEURICH, както и компанията FEURICH Klavier-u. Fluegelfabrikation GmbH са придобити от виенската компания.

През 2012г., Фридрих Щайнбауер развива нови модели пиана и рояли FEURICH, на базата на оригиналните производствени схеми на FEURICH.

Новите серии пиана комбинират в себе си най-добрите черти и характеристики на традиционните производствени процеси на FEURICH и модерните практики в изграждането на пиана. Резултатът е серия от престижни инструменти, създадени с поглед в бъдещето.

Тези пиана, „Създадени в Германия“, ще се произвеждат в “Enzenauer Flügel-Manufaktur“,“Bergischen Land”, Германия, от пролетта на 2013г.

Фирмата е стартирала много разтърсващи разтърсващи нови проекти за пиана и рояли. С нетърпение очакваме да ви съобщим за всички нови промени, които предстоят.